Draagvlak creëren bij verandering

Draagvlak creëren bij verandering- Vis Connect - Marianne Vissers 1

Communiceren en coördineren van het veranderproces

Wanneer er een verandering of verbetering in de structuur of in het proces heeft plaatsgevonden, moet dat gecommuniceerd worden naar het personeel. Welke werkprocessen zijn er geoptimaliseerd? Waarom zijn deze processen geoptimaliseerd? En hoe ga je de werkzaamheden in de toekomst aanpakken? Allemaal zaken die jouw personeel van je wilt weten. Zoek je iemand die het veranderproces coördineert? Met Vis Connect help ik je om draagvlak te creëren bij verandering van structuren en werkprocessen.

Verandering brengt weerstand

Verbetering van de structuur en het optimaliseren van processen brengt verandering met zich mee. Om succesvol verandering door te voeren, is er draagvlak nodig van de medewerkers. Dat is niet altijd even makkelijk. Waarom vinden je medewerkers verandering nu zo moeilijk?

Verandering doorvoeren is moeilijk, maar niet onmogelijk. Laat me je helpen.

Hoe ik kan helpen met het creëren van draagvlak

Samen kijken we wat er nodig is voor het doorvoeren en coördineren van verandering en het implementeren van nieuwe werkprocessen. Stapje voor stapje, geduldig en goed voorbereid zorg ik ervoor dat de verandering duidelijk is en gedragen wordt door de medewerkers. Moeten er trainingen of cursussen voor nieuwe tools gegeven worden? Ook dat coördineer ik voor je. Zo hoef jij je geen zorgen meer te maken over het doorvoeren van de verbeterde werkprocessen.

Het resultaat?

Je hebt een structureel efficiënter én klantgericht werkproces dat gedragen wordt door heel het bedrijf en meegenomen wordt in de dagelijkse routine; daar durf ik mijn hand voor in het vuur te steken. Met een beetje geduld en goede communicatie bereik je het beste resultaat. Je medewerkers zullen:

Wil jij draagvlak creëren bij het implementeren van nieuwe werkprocessen?

Neem dan eens contact met me op. Onder het genot van een kop koffie gaan we kijken wat ik voor jullie kan betekenen.

Je kunt me ook inzetten bij het analyseren van knelpunten binnen de organisatie of voor het optimaliseren van de HR- en backofficewerkzaamheden.

Vis Connect - Procesconsultant - Marianne Vissers

Ook voor optimalisatie van processen binnen een secretariaat

Naast HR- en backoffice werkzaamheden, optimaliseer ik ook processen en werkzaamheden voor secretariaten van o.a. notarissen, de GGD, tandartsen, ziekenhuizen of scholen.